Daca visezi creierul tau se afla in plina activitate. De exemplu terminatiile neuronice pe tot parcursul zile sufera modificari, cand adormi, aceste modificari se reduce din ce in ce mai mult pana in momentul in care dormi, dar aceste modificari nu inceteaza. Cand dormi si incepi sa visezi se modifica activitatea neuronica.
In majoritatea cazurilor oamenii cand dorm stau nemiscati, dar de multe ori cand acestia viseaza se pot observa miscarile mainilor sau picioarelor, sau modificari ale fetei: zambete, sau incruntari, sau modificari ale respiratiei.
Cand aproape ca ai adormit poti observa fara ca tu sa vrei ti se misca picioarele sau mainile, sau te sperii si ai un soc, ai de multe ori senzatia ca o sa cazi in gol. In aceste momente activitatile neuronice sunt mai mici decat pe parcursul zilei.
Cat de lung sau cat dureaza un vis?
Specialisti vorbesc ca aproximativ o ora, o ora si jumate visezi primul vis. Acesta este de scurta durata, cateva minute. Dupa o ora visezi din nou, dar acest vis dureaza mai mult.
Ultimul vis, cel de dimineata inainte de a te trezi dureaza in jur de 30-45 minute. Toti visam de obicei de 4-5 ori pe noapte, dar problema mare este ca multi nu isi mai amintesc. Poti realiza ca oamenii viseaza intr-un an in jur de 1000 de vise?!
Toti specialistii spun ca persoanele care beau lapte, mananca cascaval sau branza iaurt inainte de culcare au visele mai lungi, deasemenea si consumatori de vitamina B6.
Cati ani visezi?
Toata viata,visezi din momentul in care te nasti si pana in momentul in care mori.
Specialistii ne spun ca pana si copiii nenascuti, in burta la mamele lor, viseaza. Copiii nounascuti din cauza faptului ca aproximativ mai mult de jumatate de zi dorm viseaza chiar mai mult ca un adult.
Ce s-ar intampla daca nu am visa?
In urma unui test facut pe un grup de adulti specialisti i-au trezit in momentul cand incepea sa viseze. Persoanele trezite puteau sa adoarma la loc cu usurinta dar in comportamentul lor, a doua zi pe parcursul zilei se observa ca acestia sa retina mai putin, deveneau mai repede agresivi sau suparati, sau tristi.
Deci este simplu:
- nu iti relaxezi corpul!
- nu iti relaxezi spiritul!
De obicei pe parcursul zilei suntem ocupati cu o activitate specifica acestea se oglindesc in visele noastre. De exemplu cand inveti ceva nou, o limba straina sau inveti sa conduci masina seara ai sa visezi aceste lucruri.
De asemenea si cand treci peste momente grele ca de exemplu parinti tai trebuie sa se mute iar tu trebuie sa mergi la alta scoala, prieteni noi etc. seara ai sa visezi. Toate aceste vise te ajuta sa treci peste aceste intamplari.
Timpul in vise?
Daca atunci cand visezi auzi ceva, acel sunet poate face parte din vis, astfel daca visezi si auzi desteptatorul (ceasul) in vis pot fi clopotele de la biserica. Daca auzi apa de la chiuveta in vis poate fi o cascada. Zgomotul unei masini in vis poate aparea ca zgomotul facut de tanc.
Poti crede in vise?
Toti va puneti intrebarea daca asa este cum spun specialisti: visam toata noaptea! Atunci de ce nu ne amintim mai mereu nimic din ce am visat? Raspunsul este foarte simplu: pentru multi dintre voi nu gasim nimic interesant in cea ce visam. ”visele sunt pur si simplu vise” si ne consolam cu faptul ca: ”e doar un vis”.
Indienii dau mare importanta viselor de aceea ei se aduna diminetile si isi povestesc ce-au visat. Din cauza experientei nu au niciun fel de probleme amintitul viselor, datorat faptului ca ei dau o mare importanta viselor.
DE ACEEA VA INVITAM IN SECTIUNE: “CE AM VISAT”, SA INCEPETI SA RELATATI VISELE VOASTRE.
Pentru inceput a va putea obisnui va indicam a folosi hartie si un pix. Pe hartie scrieti cu litere care sa evidentieze:”CE AM VISAT?” asezati pixul si hartia in locul pe care il vedeti primul cand va treziti (langa ceasul desteptator, langa televizor).
Nu incepeti ala activitate inainte sa scrieti ce ati visat! (cum ar fi sa va spalati pe ochi, nu deschideti draperiile, nu dati drumul la tv.)
Dupa o peridoada o sa observati ca va intra in reflex.
Ce ne pot spune visele?
Cercetatorul german Kekule (1829-1896) cauta sa afle cum erau si din ce erau formate molecule din praf.
Ani lungi de cercetari nu a reusit pana cand intr-o seara a adormit in laboratorul de cercetare si a inceput sa viseze atomi, multi atomi care zburau in visul sau. Incet, a reusit Kekule sa le aranjeze in vis si astfel a reusit sa desluseasca si din ce era formata molecula de praf.
Arheologul HILPRECH in timp ce visa,1893,a reusit sa descifreze ce era scris pe trei pietre monumentale in forma de inele datate din 1300 inaintea lui Hristos.
HILPRECH a visat un preot care ii arata in vis cum sa aranjeze cele trei inele care formau un cilindru si astfel sa poata deslusi intreg textul.
ISAAC SINGER, desoperitorul masini de cusut dupa lunii intregi de cercetari, intr-un vis i-a aparut ca gaurica in ac trebuie sa stea exact invers decat la acul de cusut.
Compozitorul Italian TARTINI: a visat toata noaptea ca diavolul pe care l-a intalnit in vis canta.L-a intrebat daca sties a cante si la VIOLINA. Spre marea surprindere a lui Tartini, diavolul ia cantat si la VIOLINA. Tartini cnad s-a trezit si-a amintit si a scris toata melodia pe care a numit-o “SONATA DIAVOLULUI”.
Relatarile sunt multe,multi pictori care se inspira din ce au visat, scriitori care se inspira din ce au visat.
De aceea deschidem acest blog pentru a putea impartasi experientele: de exemplu ce ni s-a inamplat dupa ce am visat ca zburam!, sau pur si simplu sa va puteti inspira pentru a avea un vis cat mai placut si sa va relaxati SPIRITUAL.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu