joi, 30 august 2012

De ce nu pot să slăbesc?!

Deşi ţii întruna diete, deşi îţi măsori porţiile şi te necăjeşti pentru fiecare abatere de la plan, totuşi nu reuşeşti să slăbeşti. Există motive foarte serioase pentru care „miracolul” nu se întâmplă şi stă în puterea ta să le elimini.

Vrei să slăbesti, ţii regim, dar acul cântarului se încăpăţânează să te facă de ruşine. S-ar putea să existe niste bariere care te reţin.

Este important să accepţi faptul că schimbările în alimentaţie şi activitatea fizică trebuie să fie permanente. O atitudine pozitivă în ce priveste alimentaţia sănătoasă, exerciţiul fizic si faptul că pentru a găti sănătos e nevoie de timp mai mult va aduce o contribuţie importantă la programul de slăbit.
Nutriţionistii francezi au depistat 10 motive pentru care, uneori, indiferent ce ai face, nu reuşeşti să slăbeşti niciun gram.

1. Exces de salată verde

Pare paradoxal, dar dacă mănânci prea multă salată verde la debutul curei de slăbire, demersul tău va avea drept urmare chiar luarea în greutate.
Explicaţia ar fi că este greu să mănânci salată verde fără să adaugi în ea ulei, oţet şi alte ingrediente. Chiar şi uleiurile recunoscute pentru virtuţile lor deosebite pentru sănătate şi dietă, cum ar fi acelea de măsline şi rapiţă, îngraşă dacă sunt consumate în exces.
Un al doilea motiv ar fi faptul că absenţa proteinelor din ouă, peşte şi carne produce oboseală şi o pierdere de masă musculară care, prin recul, riscă să te îngraşe. 

2. Probleme cu tiroida

Atunci când suferi de hipotiroidie, corpul consumă mai puţină energie şi astfel are tendinţa de a acumula kilograme în plus . Poţi fi suspect de hipotiroidie dacă ai sensibilitate crescută la frig, constipaţie, piele uscată şi palidă, voce răguşită, colesterol crescut, slăbiciune musculară, depresie sau dacă iei în greutate în mod inexplicabil. În cazul tuturor acestor simptome, vizita la medic este absolut obligatorie.

3. Mese inconsistente sau unice

Dacă te ridici de la masă flămând sau dacă te limitezi la o singură masă pe zi, îţi va fi foame pe tot parcursul zilei. În acest mod, vei fi tentat să mănânci câte ceva toată ziua, în special alimente care îngrasă cum ar fi mezeluri, brânză, biscuiţi, ciocolată.
Soluţia este să respecţi cu stricteţe cele cinci mese pe zi (trei principale şi două gustări), în care să incluzi toate tipurile de alimente. Pentru gustări ia în calcul fructele şi iaurturile degresate, iar pentru mesele principale supe clare, combinaţii de carne pe grătar cu legume (nu cu orez, paste, pâine sau cartofi).

4. Tratament cu medicamente

Antidepresivele, cele împotriva anxietăţii sau a bolilor psihice grave, medicamentele psihotrope dau, deseori, senzaţie de foame. Alte medicamente, cum ar fi betablocantele (reduc frecvenţa cardiacă, simptomatologia anginoasă) prescrise pentru controlul hipertensiunii arteriale şi pentru unele probleme cardiace diminuează consumul de energie, ceea ce are drept urmare îngrăşarea. În acest caz, discută cu medicul faptul că te dereanjează consecinţele şi cere o modificare a tratamentului.

Atenţie însă, nu este permisă întreruperea tratamentului medical fără avizul medicului.

5. Frustrări, sentimente negative

Chiar dacă sunt eficiente la început, dietele de slăbit rigide au drept urmare un puternic sentiment de frustrare care, inevitabil, conduce la ratarea dietei, la probleme psihice cum ar fi atacurile de panică şi anxietate şi, nu în ultimul rând, la abateri sau «excepţii» ce duc la îngrăşare.
Soluţia ar fi să urmezi un regim echilibrat, în timpul căruia să consumi alimente care îţi plac, dar în limite şi la ore potrivite. Aceste metode sunt mai puţin rapide, dar cu rezultate mai eficiente pe termen lung.

Adesea oamenii ronţăie ceva pentru a avea o preocupare sau pentru a se apăra de emoţiile negative. Sentimentele de epuizare, vină, frustrare sau tristeţe pot provoca obiceiuri alimentare care nu pot fi controlate. Mâncatul te poate ajuta să uiţi de probleme, dar nu le va rezolva. Nu aştepta ca problema să treacă şi nu te gândi că mâncarea va ajuta la asta. Rezolvă sursa emoţiilor negative şi fă în aşa fel încât să nu mai ai parte de ele în viitor. Până nu stabileşti care sunt cauzele mâncatului emoţional, slăbirea va fi dificilă.

6. Menopauza

Nu este un mit că menopauza este însoţită adesea de luarea în greutate. Tulburările hormonale prezente cu doi ani înaintea instalării menopauzei şi doi ani după au drept urmare creşterea apetitului şi retenţia de apă, ceea ce face ca orice dietă pentru slăbit să eşueze.
Ar fi mai bine să astepţi ca această perioadă să treacă şi să încerci apoi o dietă.

7. Prea mult suc de fructe

Chiar dacă sunt bogate în vitamine, sucurile de fructe sunt la fel de bogate în calorii ca băuturile acidulate dulci. Mai mult, ele fac să crească apetitul. Din acest motiv în locul sucului trebuie consumate fructele proaspete.

8. Eşti deja prea slab

Dacă eşti deja slab sau greutatea ta este rezonabilă şi stabilă de mai mulţi ani, nu ar trebui să exagerezi în tentativa de a slăbi. Gândeşte-te că poate nu ai cu adevărat nevoie să slăbeşti şi, mai degrabă, ar trebui să încerci să-ţi accepţi corpul aşa cum este. Asta, desigur, dacă ai o greutate rezonabilă, apropiată de standarde.
Iar dacă ai cu 2-3 kilograme în plus, nu e nevoie să recurgi la o dietă specială, ci doar să-ţi supraveghezi alimentaţia. Până la urmă, ar trebui să te gândeşti serios dacă nu cumva dorinţa ta de a slăbi e mai degrabă rezultatul unei probleme de natură afectivă.

9. Prea multe băuturi light

Un alt mit fals în legătură cu slăbitul este acela legat de consumul de băuturi „fără zahăr”. Desigur că sunt preferabile celor îndulcite, dar, de fapt, specialiştii spun că n-ar fi decât un panaceu. Astfel, dacă bei mai mult de două pahare de băuturi light pe zi rişti ca pancreasul să secrete mai multă insulină, acest hormon care favorizează stocarea de grăsimi şi arderea lor mult mai lentă. În plus, tot insulina este cea care face ca apetitul să crească, aşa că, cel mai adesea, după consumul unei băuturi light, la scurt timp apare şi pofta de mâncare.
Aşadar, sfatul specialiştilor este acela că apa, plată sau gazoasă, este cea mai indicată a fi consumată în timpul unei diete de slăbit.

10. Sedentarismul

Nu cu mult timp în urmă oamenii nu trebuiau să-şi planifice să facă exerciţiu fizic, pentru că mişcarea era o parte a vieţii lor. Adulţii aveau locuri de muncă unde erau activi fizic, iar copiii mergeau pe jos la şcoală. Acum, munca la birou, petrecerea sedentară a timpului liber şi tehnologia modernă au redus dramatic cantitatea de calorii pe care o consumăm zilnic în exerciţiul fizic.
Exerciţiul fizic regulat este esenţial pentru ca metabolismul să fie mai rapid şi pentru eliminarea depozitelor de grăsime. Mişcă-te mai mult şi vei slăbi mai mult. Pentru a pierde din greutate trebuie să faci mai mult exerciţiu decât faci în momentul de faţă.

sâmbătă, 25 august 2012

Ce parte a creierului folosesti preponderent? (Test)

Descopera pe care dintre cele doua emisfere ale creierului o folosesti preponderent si ce semnificatie are acest lucru.

 

Creierul are doua emisfere care sunt facute sa lucreze impreuna. Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga. Desi cele doua emisfere functioneaza impreuna, una dintre ele are "prioritate" si este folosita mai mult decat cealalta.

Pentru a testa ce parte a creierului folosesti in mod preponderent priveste urmatoarea imagine timp de 30 de secunde:







Conform www.heraldsun.com.au, daca imaginea femeii se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea dreapta a creierului. Daca imaginea femeii se misca in sens invers acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea stanga a creierului.
Si acum interpretarea:

Emisfera stanga este "sediul" calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstractizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica. Emisfera stanga este logica, rationala, matematica, aristotelica, stiintifica, calculata.
Persoana dominata de emisfera stanga prefera detaliile, prezinta logic faptele, are preferinta pentru relatiile cauzale unilaterale (cauza - efect). Ea cauta sa aibe explicatii pentru orice, gandirea fiind metodica si structurata.
Emisfera dreapta este "sediul" gandirii fara limbaj, al intelegerii nonverbale, al recunoasterii formelor, perceptiilor spatiale. Ea este responsabila pentru tonul si intonatiile vocii, pentru ritm, muzica, imaginatie, simtul culorilor, visarii. Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa.
Persoana care are emisfera dreapta dominanta are o memorie video spatiala, prefera o abordare intuitiva, interactiva, sintetizand relatiile intre obiecte, folosind asociatiile de idei, reconstituind informatiile intr-un tot unitar. Emisfera dreapta este "sediul" competentei artistice si muzicale, a imaginatiei creatoare.

marți, 21 august 2012

Băsescu, înapoi la Cotroceni! Referendumul a fost invalidat, nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum!

UPDATE 12.51
Curtea Constituţională a decis că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse oficiale, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3. Decizia CCR merge în Parlament, nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.
UPDATE 11.40
200 de protetatari scandează lozinci împotriva preşedintelui demis, în faţa sediului Curţii Constituţionale.
Acţiunea de protest are loc în timp ce judecătorii Curţii Constituţionale discută valabilitatea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Protestatarii au venit în faţa sediului Curţii Constituţionale începând cu ora 9.30, unii dintre ei purtând în piept un ecuson roz pe care scrie "Cetăţean român". Ei spun că vor ca judecătorii constituţionali să valideze referendumul din 29 iulie şi astfel Traian Băsescu să fie demis.
Protestul are loc într-o zonă delimitată cu garduri de protecţie, în faţa cărora sunt cordoane de jandarmi. De asemenea, în apropierea zonei de protest sunt mai multe dispozitive de jandarmi, precum şi echipaje de poliţie. O maşină de intervenţie a jandarmilor a venit în zona protestului, moment în care oamenii au început să huiduie şi să strige "Jandarmeria apără hoţia".
Pichetul este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, printre protestatari fiind şi revoluţionari.
10.00
Curtea Constituţională s-a reunit în şedinţă pentru a analiza datele trimise de Guvern privind listele electorale permanente, fiind aşteptată o decizie a judecătorilor constituţionali referitoare la valabilitatea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.
La sosirea la sediul CC, judecătorul CC Tudorel Toader a declarat, răspunzând unei întrebări, că este posibilă amânarea unei decizii a Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a şefului statului. El a fost întrebat şi dacă CC ar putea lua o decizie şi cu un vot de 5 la 4, spunându-le jurnaliştilor să aştepte să fie anunţaţi de către preşedintele Curţii.
Totodată, judecătorul Valentin Zoltan Puşcaş a spus, la intrarea în sediul CC, că, din punctul său de vedere, Curtea Constituţională va lua marţi o decizie privind referendumul. Întrebat, la rândul său, despre o posibilă decizie cu un vot de 5 la 4, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a răspuns: "Asta vă doriţi?".
Şedinţa CC are loc după ce judecătorii Curţii au decis devansarea termenului stabilit iniţial pentru 31 august, în urma unei solicitări a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Schimbarea termenului a fost motivată de instabilitatea politică şi impactul asupra economiei.
Astfel, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice până la 21 august listele electorale permanente actualizate până la 10 iulie. CC a invocat în solicitare textele legale potrivit cărora listele electorale permanente cuprind cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente, precizând însă în cazul includerii românilor din străinătate în cvorumul de la referendum că "toate legile lasă loc de interpretări".

TRAIAN BĂSESCU SE ÎNTOARCE LA COTROCENI. Curtea Constituţională a invalidat referendumul.

TRAIAN BĂSESCU SE ÎNTOARCE LA COTROCENI. Curtea Constituţională a invalidat referendumul. LIVE

de Sorina Ionaşc, Clarice DINU Postat la: 21.08.2012 09:55 Ultima actualizare: 21.08.2012 17:49
Curtea Constituţională(CCR) a invalidat astăzi, cu 6 voturi la 3, referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, desfăşurat în din 29 iulie. Decizia va fi comunicată Parlamentului şi publicată în Monitorul Oficial, după aceea Băsescu putând să revină la Cotroceni.
Magistraţii au primit de la Guvern datele referitoare la numărul cetăţenilor înscrişi pe listele electorale după ce au fost actualizate, 34.654 de persoane fiind radiate. Totodată, potrivit cifrelor furnizate de Guvern, sunt peste 3 milioane de români cu drept de şedere în străinătate, iar 512.379 au cărţi de identitate expirate.
Judecătorii Curţii Constituţionale sunt la a patra şedinţă în care este dezbătută problema referendumului pentru demiterea preşedintelui, termenul pentru luarea unei decizii fiind amânat de trei ori. Dacă iniţial CCR hotărâse ca verdictul să fie dat pe 12 septembrie, ulterior termenul a fost devansat pe 31 august şi 21 august.
Gândul transmite LIVE TEXT desfăşurarea evenimentelor.
UPDATE 17:46 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că sesiunea extraordinară a parlamentului va fi convocată în 24 de ore de la primirea deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul.

luni, 20 august 2012

Lovitura sub centura in razboiul Google-Apple. Utilizatorii de iPhone si iPad raman fara YouTube pe telefoane si tablete

Apple vrea sa retraga aplicatia YouTube de pe iPhone si iPad odata cu urmatoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, pregatita pentru aceasta toamna, subliniind divergentele tot mai profunde dintre producatorul de electronice si Google

Compania a anuntat ca licenta pe care o detine pentru YouTube a expirat, astfel ca aplicatia nu va mai fi inclusa in urmatoarea versiune a sistemului de operare.
 
Platforma iOS 6 este deja utilizata de catre dezvoltatorii de software si va fi lansata publicului cel mai probabil in aceasta toamna.
 
Aplicatia YouTube a fost dezvoltata de Apple pe baza unei licente de la Google si este inclusa pe iphone inca din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.
 
Apple a precizat ca Google pregateste propria aplicatie YouTube pentru iOS, care va fi disponibila pe iPhone si ipad prin App store. Totodata, utilizatorii pot accesa serviciul video prin browser-ul de internet.
 
Relatia dintre Apple si Google a devenit tot mai tensionata dupa lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile si tabletele bazate pe Android sunt pana acum singurii competitori reali ai iPhone si iPad, insa Microsoft si Nokia incearca sa-si faca loc pe piata cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows si Windows Phone.
 
Apple vrea sa inclouiasca, in urmatorul sau sistem de operare, serviciul de harti al Google cu unul propriu, dupa mai multi ani de investitii in dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.

 

Cea mai bogata tara din lume in 2050. Nu va fi China. Si nici SUA

Daca va place sa cercetati mintea celor cu foarte multi bani atunci o privire aruncata peste "Wealth Report 2012 este necesara. Compilat de Citibank si firma de consultanta Knight Frank, raportul reprezinta o analiza bazata in mare parte pe interviuri cu bogatii planetei, adica persoane cu mai mult de 25 milioane dolari in active ce pot fi investite.


 Cea mai bogata tara din lume in 2050. Nu va fi China. Si nici SUA
In urma raspunsurilor celor mai avuti oameni din lume, dar si a altor indicatori economici, a reiesit ca Singapore, un stat-oras insular din sud-estul Asiei, va fi cel mai bogat din lume pana in 2050.
Potrivit pronosticurilor Citibank, top 5 al celor mai bogate tari si regiuni din lume in 2050 arata in felul urmator:
1. Singapore
2. regiunea Hong Kong
3. Taiwan
4. Coreea de Sud
5. SUA
Intrebati care sunt "lucrurile lor preferate", cei mai bogati oameni din India au raspuns masinile si gadget-urile, latino-americanii, calatoriile, iar africanii, safari.
Raspunsurile celor din Singapore: cartile si materialele de lectura.

Ponta: 34.654 persoane radiate din liste, 512.379 cu CI expirate, 3.052.397 romani in strainatate

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a trimis Curtii Constitutionale o adresa cu informatiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru ca Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.Premierul a declarat ca trimis luni adresa catre presedintele Curtii, Augustin Zegrean, aceasta fiind inregistrata cu numarul 5451.
"Nu am transmis CC liste electorale dintr-un motiv pe care am reusit sa-l fac inteligibil pentru toata lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet", a spus Victor Ponta.
Premierul a mai spus ca CC, prin trei adrese, a solicitat Guvernul Romaniei indeplinirea anumitor proceduri referindu-se la prevederile Legii 370/2004 privind alegerea presedintelui Romaniei.
Ponta: 34.654 persoane radiate din liste, 512.379 cu CI expirate si 3.052.397 romani in strainatate
Victor Ponta a anuntat, luni, ca, din datele de la MAI si MAE, 34.654 de persoane urmeaza a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, in timp ce 3.052.397 sunt in strainatate, din care nu se stie exact numarul minorilor. Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI si MAE si transmise Curtii Constitutionale. El a precizat ca, din datele primite de la MAI, 34.654 de persoane urmeaza a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum.
De asemenea, conform acestor date, 512.379 de persoane aveau actele de identitate expirate si nu le-au reinnoit pana in ziua votului, ceea ce, in opinia premierului, trebuie avut in vedere. Premierul Ponta a precizat ca, din datele MAE, primite pana acum de la institutii straine sau de la misiunile diplomatice, totalul cetatenilor romani "cu drept legal de sedere in alte tari" este 3.052.397 de persoane. Datele primite din 17 tari arata ca acolo sunt 1.101.809 cetateni romani majori, insa datele primite din alte state nu precizeaza cati sunt majori si cati sunt minori.
Sinteza declaratiilor
- "In data 1 august 2012, MAI a transmis CCR numarul persoanelor inscrise pe listele permanente CCR , printr-un numar de trei adrese a solicitat Guvernului indeplinirea anumitor proceduri, referendu-se in special la prevederile legii nr. 1370/2004. Conform datelor primite: 26.066 de persoane decedate se aflau pe liste, 4.465 cetateni romani cu domiciliul in starinatate, 3.414 care si-au pierdut dreptul de vot, 129 persoane bolnave psihic, 369 persoane - corectii ale CNP-ul. MAI ne-a comunicat un numar de 512.379 de persoane ale caror acte de identitate au expirat si nu au fost reinnoite pana la data referendumului".
- "Date de la MAE: totalul cetatenilor romani cu drept legal de sedere 3.052.397 persoane pe baza datelor oficiale puse la dispozitie de 17 tari: 1.101.808 majori si cu drept legal de sedere, 1.468.529 cu drept legal de sedere. 489.312 romani cu drept legal de sedere au fost in alte 44 de state. Evaluari au fost in lipsa unor comunicari oficiale ale autorităţilor statelor".
- " Mona Pivniceru si-a depus demisia din functia de judecator. Practic, doamna Pivniceru poate indeplini fara incompatibilitate functia de ministru. Am considerat ca este in interesul bunei functionari a justitiei din Romania sa avem cat mai repede un ministru. Si am considerat ca acest ministru este cel mai bine sa nu aiba o aparteneta politica.
Din 6 august pana astazi, CSM a intarziat un raspuns. Astazi, doamne Pivniceru a discutat cu membrii CSM. Voi fi si eu prezent la sedinta CSM de miercuri si voi insista la plenul CSM sa nu blocheze ocuparea legala a functiei de ministru al justitiei de catre doamna Mona Pivniceru. Imi exprim speranta ca miercuri, doamna Pivnicreu va depune juramantul. Avem nevoie de un ministru care sa se ocupe full time de aceasta sarcina, care sa provina din magistratura. Cred ca gestul doamnei Pivniceru este un unul de mare curaj si de mare demnitate si va avea tot sprijinul meu pentru a face o reforma reala si pentru a arata ca poti sa fii ministru atunci cand ii reprezinti cu adevarat pe cei din breasla ta. E un gust amar. Mi-e greu sa inteleg asemenea atitudine din partea CSM ".

A apărut o nouă metodă de înmormântare: resomarea

    O companie scoţiană de pompe funebre a declarat că a instalat cu succes un nou dispozitiv de „resomare” în statul american Minnesota. Instalaţia de resomare a procesat deja cadavrele a 20 de persoane care au ales această metodă nouă în detrimentul clasicelor deja înhumări sau incinerări la crematoriu.
    
Resomarea constă în dizolvarea cadavrului într-o soluţie alcalină şi este popularizată în SUA ca "incinerare ecologică" sau "incinerarea fără flacără".
Primul dispozitiv de resomare a fost instalat anul trecut în statul Florida şi a procesat până în prezent un număr de 10 cadavre.
Sandy Sullivan, şef al Resomation Ltd, a declarat presei că instalaţia funcţionează foarte eficient, după o serie de ajustări fine. Resomarea include tratarea cadavrului la temperatura de 300 grade Celsius, într-un vas special, presurizat, care conţine o soluţie de hidroxid de potasiu. Procesul durează circa 3 ore, iar din trup rămâne doar scheletul, care este măcinat şi transformat într-un praf alb, ce este apoi oferit familiei în acelaşi mod ca şi cenuşa de la crematoriu.
Partizanii acestei metode susţin că resomarea produce cu cca. 30% mai puţine gaze cu efect de seră comparativ cu incinerarea, folosind doar o şeptime din energia necesară incinerării. În plus, resomarea permite separarea şi extragerea plombelor dentare din amalgam, pentru ca acestea să poată fi depozitate şi tratate în siguranţă (deoarece conţin mercur, care este toxic).
Mercurul din amalgamul dentar se vaporizează în crematorii şi este responsabil parţial de poluarea atmosferică cu mercur.
Sandy Sullivan speră ca în viitorul apropiat să instaleze alte 10-15 dispozitive de resomare pe teritoriul american. În prezent, un număr de 8 state americane şi-au modificat legislaţia astfel încât să permită utilizarea acestei metode pe teritoriul lor.
Conform afirmaţiilor lui Sandy Sullivan, există interes şi în ţările Europei faţă de această nouă metodă de procesare a cadavrelor, dar nu există încă legislaţia corespunzătoare.

duminică, 19 august 2012

Cati megapixeli are ochiul uman?

O camera foto performanta are deja aproximativ 10 megapixeli, inghesuiti pe un chip nu mai mare decat ochiul uman. Dar ochiul nostru?
Retina umana are circa 5 milioane de conuri receptoare, care ne permit sa percepem culorile. Astfel, se poate spune ca avem 5 megapixeli rezolutie standard. Dar asta e doar inceputul.

Exista 100 de milioane de bastonase care detecteaza contrastul monocrom si care ne permit sa avem acuitate vizuala. Dar nici acesti 105 milioane de ‘pixeli’ nu sunt de ajuns pentru a defini ochiul uman.
Creierul nostru foloseste ambii ochi pentru a compune o imagine panoramica, si pentru a putea distinge detalii extrem de fine, de exemplu doua linii care sunt separate de cel putin 0.01 grade. Un calcul pe care il puteti gasi aici arata ca datorita acestui lucru, si luand in considerare campul uman de vedere de circa 120 de grade, rezolutia vederii noastre este de 576 de megapixeli!
Suntem insa capabili si sa “citim” imagini cu o rezolutie mult mai mica, cum sunt imaginile tiparite, pe care ochiul nostru le interpreteaza in ansamblu, desi daca este focusat inadins este capabil sa vada si detaliile (miile de punctulete care alcatuiesc o imagine).
In plus, ca o curiozitate, femeile au mai multe conuri decat barbatii, fiind astfel mai capabile sa distinga culoarea, pe cand barbatii au mai multe bastonase, ceea ce le permite sa vada mai bine in intuneric.
Recapituland: 576 MP, autofocus instant, camera foto-video permanenta, intretinere ieftina si automata, vedere tridimensionala si consum infim de energie. Tehnologie veche de milioane de ani. Made in China Heaven. Beat this, Canon!

De ce este bun sexul pentru sănătatea ta?

Românii fac sex de aproximativ trei ori pe săptămână, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România. Din păcate, de multe ori este vorba despre o partidă de sex pe fugă care nu durează mai mult de 10 minute şi de cele mai multe ori este în poziţia misionarului.
Totuşi,  vara, apetitul sexual creşte considerabil pentru că nivelul testosteronului se dublează, potrivit unei cercetări realizate de spitalui "Boston State" din America. Se pare că această modificare este cauzată de faptul că soarele declanşează producerea vitaminei D care stimulează producerea hormonului. De asemenea, sexul arde calorii, iar un studiu realizat luna aceasta a arătat că 87% dintre femei cred că sexul este cel mai bun mod de a face exerciţii fizice, potrivit Daily Mail.
Însă beneficiile sexului nu se reduc la pierderea caloriilor, pentru că o astfel de activitate te ajută să scapi de stres, să îţi măreşti imunitatea şi să trăieşti mai mult. Iată câteva motive pentru care sexul este bun şi pentru sănătatea ta:
1. Te anunţă când ar trebui să faci o vizită oftalmologului
Sexul relaxează muşchii şi scade tensiunea simţită în umeri, dar te ajută  şi să îţi dai seama dacă ai nevoie de ochelari, spune specialistul în sănătate sexuală de la spitalul Spire Liverpool, Arun Ghosh.
"Am avut pacienţi care se plângeau că nu mai văd bine după ce fac sex. Ce se întâmplă este că la fel ca oricare alt muşchi din corp, ochiul se relaxează şi lucrează la adevărata sa capacitate", afirmă Ghosh.
Aşadar dacă nu mai vezi bine după o partidă de sex, ar trebui să mergi la un control oftalmologic.
2. Protecţie împotriva bolilor cardiace
Sexul este o modalitate bună de a micşora riscul apariţiei unor boli cardiace. Cercetătorii de la Universitatea Queen din Belfast au descopeit că trei partide de sex pe săptămână înjumătăţeşte riscul de a face un infarct. Un alt studiu realizat în Israel a arătat că femeile care au două orgasme săptămânal aveau o şansă mai mică cu 30% să dezvolte boli de inimă, decât cele care nu au făcut sex sau nu au avut orgasm.
"Una dintre teorii spune că femeile care nu au orgasm sunt deprimate, stare care este corelată cu o posibilitate ridicată de a avea un infarct. În schimb, endorfinele create în timpul sexului neutralizează hormonul stresului din corp, hormon care este asociat cu bolile cardiace", potrivit terapeutului sexual Lisa Turner.
În privinţa celebrului clişeu despre infarctul în timpul sexului, terapeutul spune că reprezintă un risc foarte scăzut. Totuşi dacă ai peste 50 de ani şi nu ai o formă fizică tocmai bună, sexul este un risc pentru inima ta, la fel cum ar fi orice formă de execiţiu.
"Relaţile extraconjugale cresc riscul unui atac de cord. De fapt, aceste relaţii provoacă 75% dintre morţile în urma unui atac de cord, iar 90% dintre victime sunt oameni în vârstă. Combinaţia dintre mâncarea grasă, alcool şi relaţii sexuale cu un partener mai tânăr duce la declanşarea unei tensiuni în inimă", potrivit cardiologului Graham Jackson de la " London Bridge Hospital".
3. Sexul întăreşte oasele
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o femeie care este la menopauză şi a întreţinut relaţii sexuale în fiecare săptămână are un nivel al estrogenului de două ori mai mare decât femeile abstinente.
Hormonul protejează oasele, iar lipsa acestuia după menopauză poate duce la declanşarea osteoporozei.
4. Te face mai fertil
"Sunt întrebat de multe ori dacă mărimea penisului afectează fertilitatea, vestea bună este că nu", spune specialistul în sănătate sexuală, Ghosh.
Însă fertilitatea unui bărbat este influenţată de cât de des face sex. Cu cât faci sex mai des, cu atât calitatea spermei tale este mai bună, potrivit doctorului.
5. Reduce riscul de a avea cancer de prostată
Bărbaţiii care au o viaţă sexuală regulată după vârsta de 50 de ani au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Nottingham.
"Motivu este că bărbatul îşi curăţă prostata foarte des. Legătura dintre sex şi dezvoltarea cancerului de prostată a fost făcută după ce un studiu a arătat că această boală apare foarte des în rândul călugărilor", spune Ghosh.
6. Te ajută să te laşi de fumat
O metodă simplă de a convinge un bărbat să se lase de fumat este de a-i prezenta efectul ţigărilor asupra penisului său. Astfel, fumatul poate cauza impotenţă şi micşorarea penisului.
În urma fumatului, penisul nu mai este oxigenat corespunzător, iar unele celule mor.  Se formează un ţesut cicatrizat care nu mai este atât de elastic în timpul unei erecţii.
De asemenea, fumatul provoacă disfuncţii erectile, întărirea arterelor şi influenţează în mod negativ circulaţia sângelui. Un studiu efectuat pe 7000 de bărbaţi din China a arătat că riscul impotenţei creşte în funcţie de numărul de ţigări fumate într-o zi.

Trei alimente orgasmice

Smochinele

Smochinele induc in mod traditional ganduri erotice, astfel incat orice descriere suplimentara este inutila. Carnea ei moale este o reminiscenta a imaginii vaginului, dar trebuie sa fii atenta, intentii deloc cuminti se pot strecura in capul tau foarte repede.

Rodiile


Acestea sunt fructe seducatoare cu micii lor samburi rosii. Este un simbol antic al poftei romantice si era cunoscut in mod traditional ca ceva ce asigura tineretea vesnica. Stropeste samburii cu Maraschino si scoate miezul din coaja cu o lingura.

Sparanghelul

La fel ca si smochinele, forma falica a sparanghelului ne face sa avem ganduri nu tocmai inocente. Dar sparanghelul e mai mult decat atat: numeroasele sale substante minerate ajuta la eliminarea apei din corp, ceea ce ne invioreaza si ne face doritori din nou, mai ales in timpul asteniei de primavara.

Dar nu uita ca materialul seminal miroase si are gust neplacut dupa o masa cu sparanghel. Sa nu spui ca nu te-am avertizat...

miercuri, 16 mai 2012

Cate calorii au fructele?

Ananasul
Descoperit de Cristofor Columb in Antile, deliciosul ananas a ajuns in Europa abia in secolul al XVI-lea. Aici el si-a cistigat repede adepti, fiind cultivat ulterior in sere.
100 de grame de ananas proaspat contin: Ananas
- Calorii: 52;- Glucide: 12 g;- Indice glicemic: 66;- Fibre: 1,2 g;- Vitamina C: 25 mg.100 de grame de ananas din compot contin:
- Calorii: 83;- Glucide: 20 g;- Fibre: 3 g;- Vitamina C: 15mg;- Vitamina E: 3,2 mg.
Banana
Bananierul este o planta erbacee, lipsita de trunchi lemons, ale carui tulpini dispar Banana dupa perioada de formare a fructelor. Iata de ce Buddha a facut din bananier simbolul fragilitatii lucrurilor. Inteleptul meditind asupra caracterului trecator al lucrurilor, infatisat la poalele unui bananier, reprezinta una din temele clasice ale picturii chineze. Bananierul a existat in acelasi timp, din cele mai vechi timpuri, si in America, incasii considerindu-l un arbore productiv. Bogat in amidon, acesta este un aliment tipic pentru tarile tropicale.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 83;- Glucide: 19 g;- Indice glicemic: 54;- Fibre: 3,4 g;- Vitamina C: 10 mg.
Caisa
Caisul a fost cunoscut in China inca de acum 5.000 de ani. Dupa ce a traversat India si Persia, el a ajuns pe malul Mediteranei. Fructul sau foarte nutritiv, racoritor, astringent (in stare proaspata), laxativ (in stare uscata) il recomanda in anemii, astenii, insomnii, convalescente, diaree sau constipatie.
100 de grame de caise proaspete contin:
- Calorii: 44;- Glucide: 10g;- Indice glicemic: 31;- Fibre: 2,1 g;- Vitamina C: 7 mg.100 de grame de caise uscate contin:
- Calorii: 27;- Glucide: 63 g;- Fibre: 3 g;- Vitamina C: 2,5 mg.
Curmala
Fructe ale palmierului, curmalele sint cunoscute din cele mai vechi timpuri. In Sumer, Mesopotamia, curmalul era considerat un arbore sacru. In Biblie, el este simbolul celui drept, daruit cu binecuvintarea cerului. In Egipt, curmalele faceau parte din alimentatia cotidiana, iar arborele a servit la sculptarea coloanelor ce simbolizau stilpii pe care se sprijinea lumea. Valoarea energetica si savoarea deosebita au facut din curmale un aliment si un medicament in acelasi timp (ele previn imbatrinirea, iar dupa unele date sint anticanceroase).
100 de game de curmale contin:
- Calorii: 30;- Glucide: 73 g;- Fibre: 8,7 g;- Magneziu: 59 mg.
Grepfrutul
Originar din Asia, el s-a cultivat vreme indelungata in India si Japonia, dupa care a Grepfruitajuns in Florida. Fructul de grepfrut este aperitiv, tonic, depurativ, digestiv, fiind indicat in anorexii, dispepsii, insuficienta biliara, afectiuni febrile si pulmonare.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 43;- Glucide: 10 g;- Indice glicemic: 25;- Fibre: 0,6;- Vitamina C: 40 mg;- Magneziu: 10 mg.
Kiwi
Kiwi (numele sau adevarat fiind actinidia) este un fruct originar din China. Bogat in vitamina C, el protejeaza organismul contra multor maladii. Este un excelent fruct de iarna.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 57;- Indice glicemic: 53;- Fibre: 1,5 g;- Vitamina C: 94 mg;- Magneziu: 27 mg.
Lamiia
Se presupune ca lamiiul este originar din India, din partea de nord a acesteia. De aici, el a ajuns in China, catre 1900 i.Hr., pentru a reveni apoi in Persia. In jurul anilor 900, lamiiul a ajuns pe coastele Mediteranei, fiind cultivat mai ales in Spania si Portugalia. Fructul este racoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ. Este indicat in anemii, astenii, TBC, demineralizari, crestere, convalescenta, reumatisme, ateroscleroza, precum si astm, bronsita, gripa, cefalee.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 32;- Glucide: 8 g;- Fibre: 1 g;- Vitamina C: 80 mg.
Mandarina
Originar din China, mandarinul a fost sacralizat la Pekin. Aici, fiii cerului i-au acordat omagiul cuvenit, inainte ca el sa ia drumul matasii si sa ajunga in Europa, pe coastele Mediteranei. Ca proprietati, mandarina este comparabila cu portocala, dar contine mai putine minerale. Fructul este energetic si inlesneste evacuarea intestinala.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 47;- Glucide: 11 g;- Fibre: 1,9 g;- Vitamina C: 30 mg;- Calciu: 33 mg.
Marul
Plasat sub protectia Pomonei, zeita abundentei, marul era des cultivat in livezile dinMarul antichitate. Marul a avut de-a lungul istoriei mai multe sensuri, fiind considerat un mijloc al cunoasterii, Arbore al vietii sau al Stiintei binelui sau raului: marul Discordiei, atribuit lui Paris, merele de aur din Gradina Hesperidelor, marul mincat de Adam si Eva etc. In afara de aceasta, marul ca fruct a fost considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referinta in alimentatia dietetica. Este tonic, racoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin si este indicat in astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stari febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.
100 de grame de mere contin:
- Calorii: 51;- Glucide: 12 g;- Indice glicemic: 38;- Fibre: 2 g;- Vitamina C: 5 mg;- Magneziu: 12 mg.
Para
Parul este originar probabil din partea de nord a Indiei. In China, floarea sa alba era considerata simbol de doliu si al caracterului efemer al existentei. Desi a existat mult timp in stare salbatica, fructele sale raminind putin comestibile, romanii din timpul lui Pliniu cunosteau peste 40 de varietati de par. Fructul este depurativ, laxativ, remineralizant si nutritiv, fiind indicat in anemii, surmenaj, TBC.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 55;- Glucide: 13 g;- Indice glicemic: 37;- Fibre: 2,3 g;- Vitamina C; 3 mg;- Magneziu: 7 mg.
Piersica
Piersicul in floare era celebrat in China si Japonia, fiind un simbol al innoirii si al Piersicafecunditatii. Sarbatorile tinute in Japonia in cinstea florilor de piersic (Momo) adauga la aceasta si notiunea de puritate si fidelitate. Piersicul a traversat apoi India si Persia, pentru a ajunge la romani, care l-au primit cu bratele deschise.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 50;- Glucide: 12 g;- Indice glicemic: 42;- Fibre: 1,4;- Vitamina C: 8 mg;- Magneziu: 8 mg.PortocalaOriginar din China, portocalul a urmat ca si mandarinul drumul matasii. Ulterior, el a ajuns pe coastele Mediteranei, facind parte, alaturi de maslini, din peisajul mediteranean. Portocalele sint unele din cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice. Portocala este remineralizanta, antiinfectioasa, digestiva, diuretica si laxativa. Este indicata in convalescente, anemii, anorexii, demineralizari si prevenirea bolilor infectioase.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 39;- Glucide: 8,5 g;- Indice glicemic: 44;- Fibre: 2 g;- Vitamina C; 50 mg;- Magneziu: 13 mg.
Prunul
In pictura Extremului Orient, prunul este in primul rind un simbol al primaverii, dar in acelasi timp, inflorind la sfirsitul acesteia, el indica reinnoirea, tineretea care se afla pe punctul de a se manifesta. In Japonia, prunul apare printre plantele purtatoare de noroc. Fructele prunului sint energetice, diuretice, laxative, fiind indicate in astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroza.
100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 52;- Glucide: 12 g;- Fibre: 2,5;- Vitamina C: 3 mg;- Magneziu: 8 mg.
Smochina
Smochinele sint unele din fructele cele mai cunoscute in vechime. In Egipt, smochinul avea un sens initiatic, fructele fiind degustate de preoti, inainte de ceremonii. Ele mai erau utilizate in terapeutica. Pliniu, spre exemplu, recomanda smochinele, afirmind ca ele sint hrana atletilor. Smochinele sint tonifiante, nutritive, diuretice si laxative, fiind recomandate in astenii, stari acute, inflamatii urinare si pulmonare. Ele se recomanda copiilor, adolescentilor, convalescentilor, batrinilor si sportivilor.
100 de grame de smochine proaspete contin:
- Calorii: 54;- Glucide: 12 g;- Fibre: 2,5;- Potasiu: 250 mg;- Calciu: 42 mg;- Magneziu: 20 mg.100 de grame de smochine uscate contin:
- Calorii: 27;- Glucide: 62 g;- Fibre: 18,5;- Potasiu: 983 mg;- Magneziu: 70 mg.
Strugurele
Vita-de-vie trecea, in regiunile din jurul vechiului Israel, drept un arbore sacru fiind, alaturi de maslin, unul dintre arborii mesianici.
Textele evanghelice fac din vie un simbol al impatiei cerului, al carui rod este Euharistia.
Strugurele de masa, alb sau negru, este un fruct excelent, ornind mesele de mii de ani. Este diuretic, remineralizant, energetic, stimulant si decongestionant hepatic, fiind recomandat in anemii, convalescente, remineralizare, dispepsii, dermatoze, intoxicatii.
100 de grame de struguri proaspeti contin:
- Calorii: 73;- Glucide: 16 g;- Indice glicemic: 46.100 de grame de struguri uscati contin:
- Indice glicemic: 64;- Fibre: 0,9 g;- Vitamina C: 4 mg;- Magneziu: 7 mg.

luni, 16 aprilie 2012

Exercitii pentru marirea sanilor

Exercitii de gimnastica pentru sani

Exercitii de gimnastica pentru sani. Si totusi, sanii pot sa devina mai fermi si mai mari, . fara interventii estetice . De la o vreme incoace, interesul pentru aspectul fizic a explodat, pur si simplu, in Romania. Modelul de frumusete din vest a ajuns si la noi si el se cultiva mai ales in salile de...

Exercitii de gimnastica pentru sani

Si totusi, sanii pot sa devina mai fermi si mai mari,
fara interventii estetice


De la o vreme incoace, interesul pentru aspectul fizic a explodat, pur si simplu, in Romania. Modelul de frumusete din vest a ajuns si la noi si el se cultiva mai ales in salile de fitness, dedicate anume recuperarii micilor dezarmonii fizice. Indeobste, zonele pentru care se trudeste pe branci sunt pantecul, bratele, fesele si picioarele. La numaratoare lipsesc numai sanii, carora li se recomanda prea repede bisturiul chirurgului estetician. Ei bine, dupa cum arata programul de fata, pe care l-am preluat dintr-o revista americana, sanii pot sa devina mai fermi si mai mari, fara interventii estetice. Cum? Prin cateva exercitii gandite in functie de cupa sutienului pe care-l purtati si care se afla inscrisa pe el: A, B, C, D. Secretul sanilor perfecti? Tonificarea grupelor de muschi prin gimnastica.

Masura A

Tinta principala este rectus abdominus (colorat pe desen cu albastru), muschiul abdominal care leaga zona dintre dedesubtul sanilor si pelvis. Prin exercitiu, sanii stau mai drepti si par mai mari.
Exercitiu: Asezati-va pe marginea unui scaun, astfel ca gambele sa formeze cu coapsele un unghi de 90 de grade. Apucati-va cu mainile de partea din spate a spetezei scaunului si ridicati genunchii (cu picioarele indoite) cat puteti de sus. Repetati de 10 ori. Miscarea intareste intregul tors si ridica sanii.

Masura B

Intarirea deltoizilor laterali, care sunt situati pe partea de sus, in exteriorul mainilor, le intareste pe acestea, precum si umerii, si face ca pieptul sa para mai mare.
Exercitiu: stati drepte, cu picioarele desfacute la nivelul umerilor. Bratele atarna pe langa corp, intoarse inspre coapse, in fiecare din palme fiind cuprinsa o greutate de 1 kg. Ridicati bratele lateral, pana ce ajung paralele cu podeaua. Repetati de 12 ori.

Masura C

Tonificarea prin gimnastica a pectoralilor majori si minori creeaza o adancitura de efect in centrul pieptului, care subliniaza forma sanilor. In plus, intareste tesuturile grasoase.
Exercitiu: Puneti cateva perne mici sau o perna mare pe podea si asezati-va cu mijlocul peste ea, culcate pe spate. Tineti in fiecare mana o greutate de 2 kg. Intindeti bratele in sus, apoi lasati-le sa coboare lateral pe podea, ridicandu-le iarasi. Repetati de 12 ori.

Masura D

Intarirea muschilor din zona de jos a spatelui o sa va ajute sa mentineti, fara a face efort, pozitia care sa va scoata in evidenta sanii. Intarirea acestor muschi o sa va traga umerii mai in spate si astfel o sa puteti sta mai drepte. Pieptul se ridica mai sus si sanii par mai plini.
Exercitiu: Stati drepte, cu pieptul impins inainte. Apropiati-va omoplatii, ca si cum ati tine intre ei o minge de tenis, tragand umerii si coatele spre spate. Incordati-va timp de 5 secunde, apoi relaxati-va. Repetati de 12 ori.

Nu uitati: spalatul sanilor, dimineata si seara, cu apa cat se poate de rece (intre 30 si40 de ori), precum si clatitul cu apa rece amestecata cu bere au un efect garantat de lifting asupra pieptului. In cazul perseverentei, efecte vizibile apar la capatul a 2-3 luni.

Alte exercitii ajutatoare pentru marirea si fermitatea sanilor tai
O vorba din popor spune ca "Dumnezeu da, dar nu baga si in traista". Chiar daca natura ne ofera tuturor la pubertate sani frumosi, putine dintre noi invata sa le pastreze naturaletea si sa le mentina tonusul. Mare greseala! Nu trebuie sa uitam ca, indiferent cat de norocoase am fost, gravitatia nu iarta pe nimeni! Si nu vorbim despre varste inaintate, ori efectele secundare ale sarcinii si alaptarii, ci despre femei cu varste fragede care nu stiu, ori nu le pasa cum trebuie ingrijiti sanii!

Va propunem asadar 4 exercitii aparent banale si destul de usor de realizat. Oricat de simple ar parea, ele vor da rezultatele dorite. Trebuie numai sa le practicati cu regularitate ori de cate ori aveti ocazia si minim de 3 ori pe saptamana!


Exercitiul nr 1:  Avionul

Pentru inceput iti propunem un exercitiu banal. Ai nevoie de un prosop sau de o esarfa.  Prinde capetele esarfei  astfel incat aceasta sa stea in spatele tau, paralel cu linia bratelor tale, intocmai ca in imaginea alaturata.

Trage omoplatii spre posterior incercand sa micorezi cat mai mult distanta dintre mainile tale - ca si cum mainile tale ar vrea sa se intalneasca la mijlocul esarfei.

Vei simti cum iti lucreaza muschii spatelui, cei din apropierea omoplatilor, dar si partea laterala, externa a sanilor.

Revino in pozitie normala si repeta exercitiul de aproximativ 10 ori.

Daca lucrezi in fata unui calculator trebuie sa nu uiti acest exercitiu niciodata pentru ca te ajuta sa-ti relaxezi si muschii cefei care se incordeaza ingrozitor cand stai toata ziua cu nasul in calculator!







Exercitiul nr 2: Creionul

Ai in continuare nevoie de esarfa sau prosopul de la exercitiul anterior. Deja te simti mai bine si mai relaxata nu-i asa?

Din pozitia pe care o aveai la exercitiul anterior, vei misca bratele sus- jos, alernativ, spre lateral, tinandu-le permanent intinse: in timp ce bratul drept coboara, stangul urca pentru a mentine intotdeauna esarfa intinsa.

Iti exersezi muschii bratului, ai spatelui si evident sanii.














 Exercitiul nr 3: Tonifiaza tot!

Pozitia: stai dreapta, cu picioarele usor departate, si mainile pe langa corp. Te vei apleca pe rand, mai intai catre un picior, iar apoi spre celalalt, alternand aceste doua miscari. Odata ajunsa cu capul orientata catre varful piciorului incearca sa tragi cat mai mult de trunchi spre inferior, mentinand spatele drept si executand miscarea din brate - aici vei simti cel mai bine cum lucreaza.

Repeta miscarea si pe celalalt picior. Ai avantajul ca la acest exercitiu lucreaza si muschii fesieri. Ce-ti poti dori mai mult de atat?

















Exercitiul nr 4: Leaganul




Este timpul sa exersezi si partea superioara a sanilor. In acest sens, aseaza-te in pozitie sezanda, ca in imaginea alaturata pe o suprafata tare - nu in pat. Trage partea superioara a corpului catre varful degetelor de la picioare. varful nasului priveste inainte. Incearca sa tragi cat mai mult de partea superioara a corpului cu ajutorul bratelor: ele realizeaza efortul.

Treptat, lungeste perioada in care stai in acesta pozitie (vezi foto) pana la cateva minute.







Tine minte!

1. exercitii pentru brate inseamna automat si exercitii pentru sani, asa ca nu rata niciodata ocazia de a exersa putin!

2. exercitiul fizic de intensitatea usoara sau moderata protejeaza impotriva mai multor forme de cancer, inclusiv cel care afecteaza sanul.

3. exercitiile de mai sus nu hipertrofiaza sanii, deci nu ii maresc ci pur si simplu ajuta la mentinerea tonusului natural.

4. repeta orid e cate ori ai ocazia exercitiile de mai sus. Sunt usoare si pot fi realizate chiar si la birou. Nu ai nimic de pierdut, ci numai de castigat!

marți, 10 aprilie 2012

Cum functioneaza penisul

A face amor este o aptitudine dobandita si trebuie sa muncesti serios pentru a deveni expert. N-o sa stapanesti niciodata chitara daca nu sti unde sa pui degetele ca sa canti o anume nota. La fel si sexul. Trebuie sa cunosti ceva anatomie. In mod surprinzator, putini oameni isi fac timp sa descopere cum functioneaza sistemul de raspuns sexual al corpului.
 Cu penisul treaba este simpla – nu trebuie decat sa te uiti in jos si sa te joci putin cu el. Vei profita mai mult de aceasta cunoastere daca ai in fata, ca material didactic, un specimen in carne si oase. Serios! Fa-ti curaj si cere-i partenerului sa-ti pozeze. E mult mai usor sa identifici componentele de care vom vorbi. Spune-i ca iti oferi o lectie despre functionarea penisului ca sa-ti imbunatatesti performantele in pat. Nu vedem cum sa te refuze. Poate daca faai asta la prima intalnire…
 Tine minte totusi ca penisul pe care-l vei studia cu multa atentie este prins inca de un trup. Prietenul tau se va simti probabil ciudat si stanjenit la inceput, temandu-se ca n-o sa fie la inaltime. Risipeste-i temerile vorbind in timp ce-l examinezi si transformand totul intr-o lectie de anatomie pentru amandoi. El stie, fireste unde-i place sa-l atingi si unde nu, dar se poate sa nu stei cum se cheama locurile cu pricina
 Gandeste-te la penisul lui ca la ceva din patru parti: capul sau glandul (ciuperca din varful penisului), uretra (crapatura mica din varf prin care urineaza si ejaculeaza), membrul sau corpul (intinderea penisului) si frenul (bucatica de piele care uneste capul cu mebrul).
  Partenerul tau poate avea sau nu preput (pielea mobile care acopera capul penisului). Daca a fost circumcis, preputul i-a fost indepartat cand era bebelus. Daca nu, el se retrage in timpul actului sexual, dezgolind capul si dandu-i aceleasi senzatii ca unui barbat circumcis. Abordeaza preputiul cu grija si nu-l trage brusc, cu prea mul elan, ca sa vezi ce se ascunde dedesubt. Foloseste un lubrifiant si deplaseaza-l cu blandete – sau mai bine cere-i lui sa-ti arate cum se face.
 Ca regula generala, membrul este partea cea mai putin sensibila, iar capul cea mai sensibila. Capul este extrem de sensibil la stimulari deoarece contine numeroase terminatii nervoase aflate imediat sub piele. Cu alte cuvinte, aici se simte cel mai bine o mangaiere. Chiar mai sensibil este frenul, care se gaseste pe partea inferioara (de dedesubt) a penisului. Cauta locul unde capul intalneste membrul si vei descoperi o piele “creponata” in zona de mijloc. Acesta e frenul – cu care te vei imprieteni foarte tare daca vrei sa-i oferi placere!
 Penisurile variaza ca dimensiune, dar unul mediu, in stare normala (nu in erectie) are 9,5 cm lungime si 3,9 cm latime. In urma excitarii, tesutul erectil se umple cu sange, astfel ca penisul se mareste si devine tare. In timpul orgasmului (“terminatului”), de obicei va ejacula, adica va propulsa sperma in afara penisului, printr-o succesiune de contractii musculare. In medie, barbatul produce zilnic 100 de milioane de spermatozoizi cu o viteza de 1000 pe secunda.
 In ciuda credintelor populare, orgasmul si ejacularea sunt doua procese diferite si nu au loc neaprat in acelasi timp. Orgasmul este senzatia de placere, ejacularea este eliminarea de sperma. Barbatul poate ejacula fara sa aiba orgasm sau poate avea orgasm fara sa ejaculeze. Deci poate si el sa se prefaca!
 Scrotul este punga de piele de la baza penisului, care contine testiculele. Acestea au doua functii: sa produca sperma si hormoni cum ar fi testosteronul. Unora dintre barbati le place ca, in timpul sexului, sa li se tina in palma scrotul, sa li se maseze usor ori sa li se treaca limba peste el. Si regiunea anala este foarte sensibila, dar, din nou, unora le place sa fie atinsa, altora nu. Perineul este zona dintre anus si testicule. Este plina de terminatii nervoase si raspunde bine la mangaieri cu mana sau cu limba.
 Punctul G masculin, identificat acum cu glanda prostate, se gaseste in apropiere de canalul uretral, la “gura” vezicii urinare. Nu va sfatuim sa purcedeti la palparea prostatei in timpul acestui prim studi – exceptand, desigur, cazul in care penisul e in erectie – caci s-ar putea ca “materialul didactic” viu sa sara in tavan in loc sa se excite.
 In timp ce faci dragoste, ii poti introduce usor , daca accepta, un deget bine lubrifiat in anus, apasand spre peretele din fata. Vei simti o masa tare de marimea unei nuci mari. Maseaz-o viguros sau mangai-o de sus in jos in timpul actului sexual oral sau genital, de preferinta chiar inainte de orgasmul lui.

luni, 9 aprilie 2012

How to uninstall MotoNav and other system aplications from Android (Motorola)

Hello this article is dedicated to those that have problems whit MotoNav and other blocked Motorola system aplications that u cannot delete and u cant install other navigation that is free. For Motonav u have to pay 100euro for 2 years and is not that great! This works for other android phones!
Ok the steps are very simple:

A). Your phone must be root your phone (Motorola Milestone for exemple, il tell u how):
Step 1: Download all the necessary .zip files required to root your phone from the source link here.
Step 2: Rename the .zip file to Update.zip and move it on the SD card (-) directory.
Step 3: Switch off the phone.
Step 4: Press and hold the camera button and power button to boot up the phone until this / ‘\ comes up.
Step 5: As often seems to Lautertaste and camera button text.
Step 6: Flash Update.zip

B) Download SuperUser and Root Uninstaller from Android Market/Google Play
C) Open Root Uninstaller  select Motonav and MotoCar uninstalled them and thats It.

Simple? No for any question use the comments section! I hope this was helpfull
I accept English and Romanian Language questions!

sâmbătă, 11 februarie 2012

Cum sa-ti satisfaci oral partenera?

Imbunatateste-ti abilitatile orale citind sfaturile noastre si invata cum sa-ti satisfaci partenera.

Cum sa-ti satisfaci oral partenera?
Un articol intimatemedicine.com 
Cum sa o satisfaci si sa minimizezi greselile tale orale
Multi barbati cred ca sunt super priceputi in a oferi placere orala, cand de fapt nu stiu nimic despre ce se intampla intre picioarele femeilor! Va oferim cateva sfaturi de Joannides Pavel, scrise in cartea sa, The Guide To Getting It On. Acestea sunt sugestii venite direct din gura unei femei.

Nu te concentra doar pe clitoris

Femeile te sfatuiesc sa lingi in jurul clitorisului pentru a le satisface. Si labiile sunt o zona sensibila, precum si alte segmente ale organelor genitale care ofera placere prin stimulare. Linge clitorisul direct numai atunci cand ea este cu adevarat excitata si chiar si atunci, doar ocazional, deoarece este un buton sensibil si multe femei nu suporta o stimulare directa.

Fara barba si un ritm placut

Un barbat trebuie sa aiba un ritm placut al stimularii si nu doar sa suga si sa linga zona intima. De asemenea, poate fi dezagreabil daca iti intepi partenera cu barba. Barba nerasa, intepaturile acesteia si zonele blande ale organelor genitale sunt o combinatie foarte proasta.

Nu te opri dupa orgasm

Multi insista si ling in continuare chiar si atunci cand partenera insista ca ar trebui sa te opresti deoarece ajunge la orgasm. Acest lucru nu este foarte excitant, chiar daca tu ai impresia ca ei ii place foarte tare si te indeparteaza doar pentru ca vrea sa ajunga la alt orgasm. Clitorisul devine foarte sensibil dupa orgasm si imediat inainte. Este atat de sensibil incat orice stimulare sau atingere gadila sau chiar doare. Deci, atunci cand te roaga sa te opresti, fa ce iti spune ea.

Foloseste-ti degetele
Daca limba ta oboseste, foloseste-ti degete. In timpul placerii orale, femeilor le place sa simta un deget sau doua in vaginele lor. Acest lucru nu doar ca iti va permite o pauza, dar ea se va excita chiar mai mult, deoarece in curand va dori sa simta din nou limba ta intre picioarele ei.

Atingerile anale

Multe femei sustin ca atunci cand un barbat pune un deget in apropierea fundului in timpul stimularii orale, simt o senzatie exploziva. Incearca si tu, dar trebuie sa stii ca acest lucru nu ii place oricarei femei. Deci, daca vezi ca trupul ei nu raspunde bine stimularii orale, este mai bine sa te opresti, altfel ai putea sa te alegi cu efectul opus celui dorit.

De ce penisul uman are forma pe care o are ?

Cercetatorii au inceput de curand sa cerceteze sau, mai bine scris, sa caute un raspuns la aceasta intrebare `De ce penisul uman are acesta forma`. Raspunsul a venit din partea cercetatorilor evolutionisti.
Penisul uman este mai mare in comparatie cu organul sexual al celorlalte specii de mamifere raportat la marimea corpului.
Marimea si forma acestuia, varful penisului are forma unei `ciuperci`, sunt in stransa legatura cu dobandirea unor potentiali urmasi in urma unui act sexual.
Cercetatorii evolutionisti au facut un numar de experimente in urma carora au ajuns la cateva concluzii.
In timpul actului sexual penisul uman, in urma erectiei, ocupa intregul tract vaginal iar in urma unei penetrari profunde poate ajunge la nivelul cervixului si ridica uterul. Aceasta combinata cu faptul ca ejacularea este realizata cu mare forta si viteza sugereaza ca oamenii sunt `proiectati` sa elibereze sperma in cel mai inalt punct al vaginului. Astfel, un penis mai lung poate elibera sperma la un punct mai inalt al vaginului insa, in acelasi timp, poate inlatura sperma care ar exista in urma unui act sexual anterior, cu un alt partener.
Daca o femeie a facut sex in ultimele, sa spunem, 48 de ore cu doi parteneri diferiti, spermatozoizii putand supravietui in acest timp, inseamna ca acestia `se lupta` pentru a obtine suprematia, si anume fecundarea ovulului.
In aceasta `lupta` un rol decisiv il poate avea aceasta forma de ciuperca a varfului penisului.
Marginile mai proeminente ale varfului penisului, in timpul actului sexual, vor inlatura pana la 90% (sustin cercetatorii) din sperma care ar putea exista in urma unui act sexual anterior cu un alt partener.
In concluzie profunzimea penetrarii, marimea penisului si aceasta forma de ciuperca a varfului penisului poate asigura un loc castigator in `lupta` pentru obtinerea unui nou urmas.